Kissojen koulutus

Kissojen kouluttaminen on helpompaa mitä monesti ajatellaan. Kissat ovat älykkäitä eläimiä, niitä voi kouluttaa ja ehdottomasti kannattaakin.
Kissojen mielenkiintoiseen maailmaan ja niiden lajityypilliseen käyttäytymiseen kannattaakin tutustua huolella, jotta yhteiselo kissojen kanssa sujuisi mukavasti ilman turhia ristiriitatilanteita. Koulutuksen avulla voidaan parantaa  ihmisen ja kissan välistä vuorovaikutusta sekä suhdetta. Myös monet hoitotoimenpiteet sujuvat helpommin, kun ne on erikseen kissalle opetettu.

Kissalle voi myös kouluttaa erilaisia temppuja, mutta usein kouluttaminen on paljon muutakin. Tyypillisintä on, että muokataan jotain kissan ei-toivottua käyttäytymismallia tai koulutetaan arjen perustaitoja, jotta yhteiselo sujuu mutkattomammin.

Kissojen kouluttamisen aiheena voi olla esim.

 • ongelmakäytöksen poistaminen (merkkailut, väärien paikkojen raapiminen, nilkkoihin hyökkäily, yöllinen naukuminen jne.)
 • arjen käytöstapojen vahvistaminen (ruuan odottaminen, valjaissa kulkeminen, hoitotoimenpiteisiin suhtautuminne, kuljtetuskoppaan meno)
 • kissan aktivointi (esim. erilaisten temppujen opettaminen)

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ JA HINTA

Ensimmäinen koulutuskerta:

 • Kissan koulutustarpeen kartoitus ja suunnittelu
 • Omistajan opastus teoriassa/käytännönharjoituksiin tutustuminen
 • Koulutusohjelman teko
 • Koulutus lähtökohtaisesti asiakkaan kotona
  Hinta: 85€ / kesto noin 1h

Seuraavat koulutuskerrat:

 • Käytännön harjoittelut koulutusohjelman mukaisesti
 • Koulutus lähtökohtaisesti asiakkaan kotona
  Hinta: 50€/ 45min

Huom! Mikäli koulutus muualla kuin Muhoksen keskustan tuntumassa, hintaan lisätään ajokilometrit 0,44€/km mukaan.


PUHELINNEUVONTA / SÄHKÖPOSTINEUVONTA

Tarjoan koulutusneuvontaa myös puhelimitse ja sähköpostin välityksellä.

Puhelinneuvonta

1 kerta: 30€ / 30min

2 kertaa: 50€ / 2 x 30min

Sähköpostineuvonta

Vastaukset sähköpostilla max. 1-3 kysymykseen, Hinta 15€
Hinta sis. 2 vastauskertaa samoihin kysymyksiin. Eli voit toisessa viestissä kysyä vielä tarkennuksia alkuperäisiin kysymyksiin ja saamiisi vastauksiin.


KOULUTUKSEN VARAUS

Ota yhteyttä soittamalla tai sähköpostilla.
Kerro tilanteesi selkeästi ja oletko kiinnostunut tapaamisesta, puhelinneuvonnasta vai sähköpostineuvonnasta.
Tämän jälkeen sovitaan yhdessä aikataulu koulutukselle. Koulutusmaksut tulee olla maksettuna aina ennen kouluttamisen aloittamista.

Anu Mustonen, Eläintenkouluttaja & koulutusneuvoja

044-2088 217 / merkilliset@gmail.com


ONGELMAKÄYTÖS KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

Kissa mielletään useimmiten helpoksi ja vaivattomaksi lemmikiksi. Kissatalouden voi kuitenkin yllättää villiintynyt viiksekäs, jonka käyttäytyminen aiheuttaa omistajalleen huolta ja harmaita hiuksia. Ongelmakäytös voi olla esimerkiksi yöllistä turhaa naukumista, väärien paikkojen raapimista, nilkkoihin hyökkäilyä ja nurkkiin pissailua. 

Kissan käyttäytymistä voi muokata, kun tunnet syyt käytösten taustalla. Ongelmakäytöksien taustalta voi löytyä joukko erilaisia syitä, jotka aiheuttaa ei-toivottua käyttäytymistä. Jotta käytöstä voidaan tuloksellisesti muokata, on aluksi hyvä luoda rehellinen silmäys kissan elämään ja tarkastella, onko sen elämässä stressiä aiheuttavia asioita. Kun syihin puututaan, tehdään tarvittavat muutokset ja korjataan näin kissan hyvinvointia, elämä tasapainottuu ja häiriökäytökset saattavat lieventyä tai loppua kokonaan.

Tyypillisin ongelmakäytöksen aiheuttaja on useimmiten kissan lajityypillisten käyttäytymistarpeiden väärin ymmärtäminen ja siten sen laiminlyöminen. Jos mahdollisuudet kissamaiseen puuhaan puuttuvat, kissa voi tästä turhaantua ja stressaantua, jolloin alkaa sisäsyntyisen tarpeen purkautuminen tavalla tai toisella. Usein turhautumisesta johtuva käytös näkyy ihmisen suuntaan ei-toivottuina touhuina.